Saznajte šta ćete sve naučiti na A2 nivou nemačkog jezika

Prema pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike (CEFR), nemački A2 nivo spada u početna znanja ovog jezika i prvi je nivo posle najosnovnijeg.

Kada uspešno završite nivo A2 već ćete umeti da se snađete u mnogim svakodnevnim situacijama ako se nađete na nemačkom govornom području.

Koliko ću razumeti nemački jezik po završetku nivoa A2?

Nakon završenog A2 nivoa razumećete rečenice i često upotrebljavane izraze vezane za svakodnevni život, porodicu, kupovinu, rad i neposredno okruženje. Moći ćete da se sporazumete u svakodnevnim situacijama koje se odnose na jednostavnu i direktnu razmenu informacija o uobičajenim stvarima. Sa razumevanjem ćete čitati kraće tekstove na poznate teme, natpise na znakovima na putu, jelovnike, etikete na proizvodima, itd.

Koliko ću moći da govorim na nemačkom nakon završetka A2 nivoa?

Sada ćete već moći da učestvujete u svakodnevnoj konverzaciji, da samostalno izražavate mišljenje o poznatim temama, kao i da se uz pomoć sagovornika snađete u različitim situacijama koje se mogu dogoditi kada putujete u zemlje nemačkog govornog područja.

Moći ćete da razmenjujete osnovne informacije o sebi, svom domu,  porodici i prijateljima, bračnom stanju, poslu, poreklu, stvarima iz neposrednog okruženja. Takođe ćete moći samostalno da idete u kupovinu, bioskop ili restoran, prilikom čega ćete umeti da zatražite informacije koje su vam potrebne (npr. gde se nešto nalazi, koliko košta ili kako da negde stignete) i da razumete odgovor koji dobijete od izvornog govornika nemačkog.

Šta ću umeti da napišem?

Kao što ćete umeti da govorite o uobičajenim temama, kada uspešno savladate A2 nivo,  znaćete sve to i da napišete. Moći ćete da pišete kratke beleške o onome što ste čuli ili videli, kao i da napišete kratko pismo ili imejl.

Gramatika na A2 nivou

Kurs A2 nivoa je kao i A1 fokusiran na postavljanje temelja znanja, pa je i dalje veliki akcenat na učenju gramatike kako biste kasnije, na kursevima viših nivoa, mogli više da se fokusirate na razvoj jezičkih veština.

Pogledajte aktuelne kurseve klikom na KURSEVI NEMAČKOG JEZIKA

Prijavite se na newsletter i dobijajte na svoj i-mejl nove tekstove o učenju nemačkog jezika.

    ucenje-nemackog-jezika-beograd-popust