Ukoliko planirate ili ste već počeli sa učenjem nemačkog jezika, a pritom dosta vremena provodite gledajući filmove na Netflixu, predlažemo da spojite zabavu sa usvajanjem korisnih znanja i krenete da istražujete nemačke filmove.

Saznajte zašto je važno gledanje filmova na nemačkom jeziku i na koji način možete da nadogradite svoje znanje kroz zabavu!

– Titlovi – najkorisniji su za polaznike na početnim i srednjim nivoima, ali pomažu i u razumevanju najtežih nepoznatih reči kod polaznika sa visokim znanjem.

– Mogućnost vraćanja unazad – za svaki pojam koji nije jasan, imate mogućnost da vratite film unazad i poslušate ponovo.

– Sleng – tokom gledanja filmova imate priliku da čujete sleng i reči koje koriste izvorni govornici, koje možda nećete čuti na časovima.

Filmovi prema nivou znanja – u zavisnosti koliko poznajete nemački jezik, možete da probate da gledate filmove i bez titlova. Preporučujemo komedije za početak, dok su tu i istorijski filmovi i drame, koji svakako imaju složeniji vokabular.

Slušanje – gledanjem filmova na nemačkom jeziku imaćete priliku da stalno slušate reči i izgovor na nemačkom, što je najbolji način za napredak u učenju nemačkog jezika.

Sada kad znate sve prednosti, predstavljamo vam najboljih pet filmova na nemačkom koje možete pogledati na Netfilxu!

3 Türken & ein Baby

Naučite nemački jezik uz smeh, gledajući ovu komediju. Pogledajte trejler.

Lommbock

Još jedan od filmova koji će vas upoznati sa nemačkim humorom.

Das Attentat — Sarajevo 1914

Istorijska priča o kojoj sigurno već znate mnogo toga.

Kidnapping Stella

Rimejk britanskog akcionog filma The Disappearance of Alice Creed.

Alles ist gut

Drama koja je nagrađena 2018. godine na festivalu u Štokholmu.

Prijavite se na newsletter i dobijajte na svoj i-mejl nove tekstove o učenju nemačkog jezika.

    ucenje-nemackog-jezika-beograd-popust