Dosadašnjim nacrtom zakona o imigraciji kvalifikovane radne snage, Savezna vlada želi da „podrži“ uvoz kvalifikovanih radnika uz pomoć konkretnog plana za radnike koji dolaze iz zemalja van područja EU. Prema predlogu, svi kvalifikovani radnici koji imaju ugovor o radu i priznate kvalifikacije, imaće mogućnost da rade u Nemačkoj. Savezna vlada smatra da je nedostatak kvalifikovanih radnika veliki rizik za nemačku ekonomiju. Shodno tome, nacrtom zakona bi na tržištu rada, radnici iz trećih zemalja bili u potpunosti izjednačeni sa radnicima koji dolaze iz EU ili sa Nemcima.

Trenutno, Nemačkoj nedostaje 1,2 miliona radnika, a najtraženiji radnici su iz oblasti zdravstva, negovatelji, zanatlije, IT stručnjaci, profesionalni vozači.

Konačno, Nemački parlament – Bundestag, je usvojio dugo iščekivani zakon koji reguliše useljavanje stručne radne snage iz zemalja koje nisu članice EU.

Do uvođenja novog zakona, useljavanje je bilo omogućeno uglavnom za kadrove u deficitarnim zanimanjima. Novim zakonom se predviđa da kvalifikovani radnici mogu da borave u Nemačkoj do šest meseci kako bi tražili posao, ali je uslov da znaju dovoljno dovoljno nemački, s tim što nemaju pravo na socijalnu pomoć. Dakle, moraju da se izdržavaju sami.

Prema novom zakonu, nemački poslodavac više neće morati da dokazuje da na EU tržištu nije uspeo da pronađe radnike. Takođe, novi zakon donosi i brojne olakšice za priznavanje stranih stručnih diploma.

Za useljenike starije od 45 godina će važiti posebna pravila. Oni će dobiti dozvolu samo ako u radnom ugovoru imaju garanciju na bruto zaradu od najmanje 3.700 evra, kako u starosti ne bi pali na teret države zbog premalih penzija.

Novi zakon predviđa i kraći period čekanja na termin za izdavanje vize u ambasadi Nemačke, jer su do sada kandidati čekali i 18 meseci, a neretko i duže, iako su posedovali sve potrebne dokumente.

Očekuje se da će novi zakon stupiti na snagu početkom 2020. godine.

 PROFESIONALNI VOZAČI SU NAJTRAŽENIJI     

Nemački špediteri nude primamljive plate za vozače kamiona iz Srbije jer se nalaze pred kolapsom kada je reč o snabdevanju. Trenutno, Nemačkoj je potrebno 60.000 vozača. Imajući u vidu da se na nemačkim putevima nalazi preko pola miliona vozača starijih od 50 godina, a da svake godine u penziju ode oko 30.000 profesionalnih vozača i da na tržište rada godišnje stigne samo 15.000 novih kamiondžija, špediteri nude dobre plate i dobre uslove rada za nove radnike.

Prema pisanju nemačke štampe, šefovi špediterskih firmi animiraju svoje vozače da na odmorištima stupaju u kontakte sa vozačima kamiona konkurentskih firmi i nagovore ih za transfer uz nadoknadu od 500 evra. Ipak, takva praksa ne može da reši problem manjka radne snage. Novim zakonom, profesionalnim vozačima iz trećih zemalja će biti omogućen lakši dolazak, a plata na koju mogu da računaju u bruto iznosu se kreće od 2.500 do 3.000 evra.

Posledice nedostatka radnika u logistici se osećaju u supermarketima, benzinskim pumpama, trgovinskim lancima, jer na raspolaganju ne postoji dovoljan broj radnika. Situacija je dramatična i zbog transporta robe iz onlajn kupovine koja je trenutno u porastu.

Prijavite se na newsletter i dobijajte na svoj i-mejl nove tekstove o učenju nemačkog jezika.

    ucenje-nemackog-jezika-beograd-popust